TZATZIKI

TZATZIKI

Ingredients

• 2 iogurts grecs (també l’he fet amb quefir)
• 1 cogombre
• 1/2 gra d’all
• 1/2 llimona espremuda
• menta picada, al gust
• sal i pebre
• 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

Tip perquè el cogombre sigui més digestiu: traurem les puntes i el ratllarem, el posarem amb una mica de sal en un colador i ho deixarem actuar uns minuts, veurem com va deixant anar líquid mentre preparem la resta, no importa si es desfà, ens servirà igual. Mentrestant condimentarem els iogurts en bol, amb la menta (guardem unes fulles per a decorar), la llimona, el pebre i l’AOVE. Passarem el cogombre ratllat que tenim al colador per aigua perquè perdi l’excés de sal. Escorrerem bé i incorporarem a la preparació. Ho barrejarem tot i guardarem a la nevera fins al moment de servir. Decorarem amb fulles de menta. Ben fresc es posa genial, podem acompanyar-lo de crackers, algun dels pans per a dippear que ja hem fet anteriorment o bé torradetes.