Se sumergeix al fons marí per nosaltres

Se sumergeix al fons marí per nosaltres

Rut Pedrosa Pàmies

Diuen que la vida surt del mar, i segurament per trobar una solució a la malvestat que estem fent al planeta haurem de buscar-la també al mar. Fa temps que ens parla i ens diu que estem jugant amb foc i que s’hi tornarà –ja fa temps que ho diu i sembla que ara va de bo.


Doncs bé, Rut Pedrosa Pàmies és de les que se submergeix a les profunditats abissals per diagnosticar cap on anem i cap on hauríem d’anar.
Científica. Treballa en recerca en biogeoquímica i oceanografia. Treballa en el centre d’investigació Marine Biological Laboratori, ubicat a Falmouth, Massachusetts, Estats Units. Especialment, estudia la biogeoquímica del carboni. Avalua com factors naturals i antropogènics (l’impacte humà) afecten els ecosistemes marins. La seva recerca és caracteritzar per quantificar el transport de matèria i energia (fluxos de partícules) des de la superfície fins a l’oceà profund. Una altra part de la seva recerca se centra en qüestions de preocupació social directa, com els contaminants i els microplàstics (plàstics).


Va guanyar el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de Barcelona. Aquest premi s’atorga a les millors tesis doctorals entre aquelles que van rebre la menció cum laude. Actualment, el seu lloc d’estudi està situat a l’Atlàntic nord-oest, ben a prop de les illes Bermuda. També està molt involucrada amb la divulgació científica per a tots els públics i preocupada en promoure l’activitat i la igualtat de les dones a la ciència.

www.rutpedrosapamies.com

@Rut_PedPam