REVISTA SETEMBRE 2019

REVISTA SETEMBRE 2019

Coneguem-nos a nosaltres mateixos

 

L’activista cultural Àlex Hinojo sentenciava l’altre dia amb una piulada contundent el següent: “Els anys comencen al setembre”. Aquesta sentència tan clara, oportuna i evident, ens cau com una llosa quan la sentim. El setembre és el mes en què engeguem la maquinària de la societat.

Uns dies abans de passar la pàgina del calendari, però, comencen a bombardejar-nos amb anuncis diabòlicament programats. Als més menuts sovint els fa angúnia veure com els mitjans de comunicació subratllen que ja ha arribat “la tornada a l’escola”. Als adults, però, aquest tipus d’anuncis també ens indiquen que s’ha acabat aquell període de l’any on tot es relaxa, on els comerços intercalen vacances amb dies de poca afluència.

Amb el setembre arriba l’activitat, es reactiven les empreses, els serveis, les entitats i, en definitiva, retornem al “món real”. Que el bany de realitat sigui un pal o sigui una segona part del bany a les piscines i platges és (encara) la nostra decisió. Podem engegar el setembre amb empenta, o començar-lo amb cara de pomes agres.

Amb el setembre tot comença. I el que no comença vol dir que continua, dia a dia, carrer a carrer. No defallirem. Hem passat l’estiu compartint estones amb gent i coneixent-los més. Ens hauran sorprès gratament o ens hauran decebut. Però ara que tot es torna a ubicar i les aigües es calmen potser seria hora de seguir el consell dels antics grecs:

Coneix-te a tu mateix.

 

Per Gerard Bidegain

 

Aquí us deixem la revista: