REVISTA OCTUBRE 2019

REVISTA OCTUBRE 2019

Apatia i conformisme

Diuen que cada generació ha d’afrontar els reptes que li pertoquen. A nosaltres ens ha tocat, entre altres coses, combatre el canvi climàtic, un problema que nosaltres mateixos hem encetat i agreujat com a espècie d’aquest planeta. El que és pitjor és l’actitud d’aquells que ho banalitzen tot plegat, reduint aquest seriós problema global a les cabòries d’una jove activista sueca.

Tampoc és just que la nostra generació accepti els abusos de les elits i l’atac continu i diari als drets i llibertats guanyats per les nostres àvies i avis. El conformisme i l’apatia són mals que podem vèncer cadascú de nosaltres, hora a hora, des d’on siguem. Guanyeu el combat a l’apatia i el conformisme!

El canvi vol constància i la millora vol força de voluntat i tossuderia. Ara comencem l’octubre, una nova tardor, i molts reptes col·lectius ens escruten des dels revolts d’aquesta llarga i recta carretera. I ara ens toca mirar els arbres i aprendre’n; ells saben que recuperaran les fulles a la primavera, però ara les alliberen per renovar-se. «Renovar-se o morir», deien. També es deia que «qui no es conforma és perquè no vol».

Doncs, mireu, potser ja vindria sent hora de renovar-se i de no voler conformar-se.

 

Per Gerard Bidegain