REVISTA MAIG 2019

REVISTA MAIG 2019

 

Moments confusos

 

Rumiem, plegats, si als pobles es vota a les persones, als partits o a les idees. Debatem-ho. Trenquem tòpics i esquemes. Llegim els programes electorals tot fent el vermut, ara que ja fa bo. Valorem què hi ha de positiu i què de negatiu. Quines mentides i veritats s’hi amaguen, i quines mitges mentides. Siguem adults i no caiguem en provocacions, ni en el vot útil. I si el vot més útil fos el vot sincer? N’hem parlat? Volem parlar-ne? «Vivim moments confusos, realment, / tal volta els més confusos de la història», diu Nicodem en un passatge de La Passió d’Esparreguera. I ara, molt segurament, ens trobem en un d’aquests moments confusos. Però la confusió no ha de ser necessàriament dolenta: de la confusió en pot sortir la resolució, la solució i la concòrdia.

El mes de maig, que hauria de ser de manera natural un mes de flors, de llum i de frescos ruixats de tarda, enguany amenaça novament amb la foscor de veus intolerants que volen arrabassar tot el que han aconseguit els nostres pares i avis. Però, així i tot, tenim a les nostres mans la solució, que passa necessàriament per creure que podem contra tot, que som gent de pau i tolerància i que el poder i la llum resideix en nosaltres, en els nostres pobles, a cada carrer, per més estret que sigui.

Les eleccions municipals són la manera de treballar, des de baix, per un futur digne per a tots. No ens decebem a nosaltres mateixos. Creguem-nos-ho! Siguem coherents.

Votem pensant en el futur dels nostres pobles i en el seu encaix al nostre país. I, sobretot, votem pensant en el present.

 

Per Gerard Bidegain

 

Aquí us deixem la revista: