REVISTA GENER 2020

REVISTA GENER 2020

Els feliços anys vint

Comencen els anys vint, i això ens deixa l’expectativa molt alta. És més fàcil encarar un nou any quan la tercera xifra és invariable. Però aquest gener passarem de l’u al dos, dels anys deu als anys vint. Ara ja no tenim excusa per autoenganyar-nos: estem, de ple, al segle XXI. Fixem-nos en quin any van néixer els joves del nostre país, aquelles persones que ja poden votar i que tothom s’hauria d’escoltar més i més sovint. La immensa majoria són nascuts després del 2000, quan tots pensàvem que un terrible error informàtic s’ho carregaria tot. Aquell 2000 que pronunciàvem com si es tractés del futur més remot, ja ha quedat ben enrere.

Diuen que estem en una època de canvis, en un moment d’impàs a no saber què. Però segurament hem d’assumir que els canvis seran una constant, el leitmotiv d’aquest segle que tant ens promet. Per tornar a fer un canvi de xifra com el que fem ara ens haurem d’esperar fins al 2030 i, si bé llavors diuen que la Sagrada Família d’en Gaudí ja estarà acabada, haurem d’haver fet molts deures per no tenir el planeta ingressat a l’UCI.

Aquells anys vint del segle passat van ser el bressol del feixisme, conductor de genocidis, guerres i misèria. Caurem al parany un cop més? I tu que llegeixes aquestes línies què pots fer per aconseguir que els anys vint del XXI siguin recordats per alguna cosa bona, i no per nous desastres i injustícies? Comencen els anys vint, i depèn de nosaltres que no es repeteixin els mateixos errors que es van cometre fa cent anys.

Per cert, començem els anys vint amb el número 200 de la revista. Bon 2020, gent de bé.

Bona dècada!

 

Per Gerard Bidegain