REVISTA FEBRER 2020

REVISTA FEBRER 2020

Candeles, disfresses i vermuts a la terrasseta

Per fi podem desmuntar el pessebre! Ja tocava… El dia 2, segons marca la tradició, podem guardar bou, mula, sants, camells i caganers fins a l’any que ve. Ara sí, lectores i lectors, ja s’ha acabat el Nadal. I és que per la Candelera es commemoren els quaranta dies posteriors al Nadal, moment en què es diu que es va presentar Jesús de Natzaret al temple de Jerusalem i es va purificar la seva mare Maria mitjançant un ritual jueu basat en la benedicció de candeles de cera. Vet-ho aquí! Per cert, qui ho vulgui també pot celebrar el 812 aniversari del rei Jaume I, el Conqueridor, qui va néixer aquest mateix dia de l’any 1208 a Montpeller.

Tot plegat ho podem celebrar de moltes maneres. Per exemple passejant per la FiraPassió d’Esparreguera els dies 8 i 9 o gaudint de la Festa Major de Santa Eulàlia, el cap de setmana següent a la mateixa vila. Si el que volem és gaudir d’una estona de teatre ho podem fer al XXIII Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera, que es fa a la recentment reformada Sala Municipal, o bé al X Concurs de Teatre Amateur del Patronat Parroquial d’Esparreguera, enguany dedicat a un gran actiu de l’entitat: en Francesc Ribera Cortadella.

Qui ja tingui pensat quina disfressa es posarà aquest Carnaval, ja la pot anar preparant; perquè no n’acabem una que ja n’encetem una altra, de festa! Celebrem la Quaresma també! El dia comença a allargar i ens desperta aquestes ganes de viure i de tornar a sortir al carrer, després de la hibernació. Ja es couen les Passions a Olesa de Montserrat i a Esparreguera, i potser ja és hora de reservar la nostra entrada, preguntar al veïnat si les han vistes i animar-los a anar-hi! Apostar per la cultura és una aposta segura. La cultura ens fa entendre el món de manera diferent; ens fa ser més crítics, més conscients de les injustícies i més madurs a l’hora de prendre decisions i fiscalitzar les de la classe política (que se suposa que les han de canalitzar). Apostem per la cultura! Omplim les nostres agendes d’actes i d’activitats! Cal mirar el got mig ple, encara que costi… Nosaltres que podem, reivindiquem-nos als carrers, a les sales de teatre, als museus, a les biblioteques…

Sabeu què? Comencem un febrer de vint-i-nou dies. Un dia de regal. L’hauríem d’aprofitar.

 

Per Gerard Bidegain