REVISTA FEBRER 2019

REVISTA FEBRER 2019

Fred, fires i disfresses

 

Santa Eulàlia té fama de ploramiques, però, a Esparreguera, Santa Eulàlia no plora. En aquesta vila, la Patrona riu i fa xerinola!

Enguany la Festa Major d’Hivern s’ha renovat i s’hi estrenaran activitats noves com les Passades de Santa Eulàlia, un Ensierru d’Hivern, Tiravolts i un envelat a la plaça de Santa Eulàlia. També s’ha renovat el format de la Fira (que fa uns anys va passar de medieval a noucentista, ho recordeu?): ara serà la Fira de l’any 0, la primera fira de Passió de Catalunya! Estarà, doncs, ambientada en els temps de Jesús de Natzaret i servirà també com a promoció de la temporada de La Passió.

Però el mes de febrer a més de les festivitats de la Patrona d’Esparreguera ens porta també aquell fred –i potser la neu– que alguns diuen que ens protegeix de virus. Haurem de vigilar amb les grips i la mandra que fa sortir al carrer. En aquest Espavila hi trobareu consells i suggeriments per aconseguir mirar a la cara al fred i convertir-lo en pura energia.

Recordeu que el febrer és el moment de preparar-se pel Carnaval, que enguany se celebrarà el primer cap de setmana de març. En aquest moment de l’any tenim llibertat per decidir disfressar-nos del que més ens agradi. I també, com sempre, és moment de recordar que hi ha qui no ho pot triar i que no es mereix portar la disfressa de presoner, així com d’altres que no es mereixen lluir el vestit de demòcrates.

Santa Eulàlia gloriosa, vetlleu pels esparreguerins, i també pels pobles veïns!

Per Gerard Bidegain

 

Aquí us deixem la revista: