REVISTA DESEMBRE 2019

REVISTA DESEMBRE 2019

Fem els “deures socials”

El Nadal torna, cíclicament. Per alguns és motiu d’alegria, per altres, de tristesa. Però per a tots esdevé una època especial de l’any. És inevitable fer balanç dels 365 dies que deixem enrere, de tot el que hem fet, de tot el que no crèiem que arribaríem a fer mai. Els nostres pobles del Montserratí es tornaran a il·luminar novament; sorgiran arreu fires de Santa Llúcia, pessebres i arbres plens de garlandes.

Ens convé no oblidar que, de missatges, en podem enviar tot l’any, i no només per desitjar «Bon Nadal!» o «Bon Any Nou!». Convé cuidar les amistats. Com les plantes: si les regues massa, s’ofeguen; si les regues poc, les mates de set. Cuidem-les. Ens hem de posar “deures socials”, com molt bé vaig sentir per boca d’una amistat, i fer-los. Ens convé cuidar, també, als de casa, als que hi són tot l’any. Perquè els suposats valors que ens aporta el Nadal només són vàlids si els apliquem durant tot l’any.

Agafem-nos amb calma les vacances nadalenques, siguin llargues o curtes, i recordem amb un somriure als que ja no hi són i amb reivindicació i determinació als que hi haurien de ser i la injustícia no els ho permet. I, sobretot, no deixem mai d’estar actius, que és el que alguns volen. Com deia el mestre Picasso: “Que la inspiració ens agafi treballant”.

Per Gerard Bidegain