Els rostits de carn a la cassola o al forn ens evoquen olors d’un temps passat, d’unes cuines en les quals el menjar coïa, a poc a poc, durant tot el matí i la casa agafava aquella olor de diumenge. Olor de camises acabades de planxar, de sabates enllustrades, de xocolata desfeta i torrades tallades primes per sucar. Olor de ràdio amb música clàssica i de llegir dins el llit. Olor d’hivern, de vidres gelats, de bosses d’aigua als peus. Una olor que no et deixa amb el pas del temps. I malgrat tot, això ens empeny a descobrir coses noves i a buscar en el matí d’avui aquell enyor de l’ahir en el qual ens trobem tan bé.

Ingredients

  •  rodo lligat de presa ibèrica adobada
  •  1 ceba a talls
  • cirerols
  • alls i julivert
  • mongeta tendra
  • oli d’oliva

Fregirem primer la carn en una paella a foc viu per segellar-la. Tot seguit posarem uns talls de ceba al fons d’una safata per al forn i damunt posarem la carn segellada. La courem al forn a 180ºC durant uns 25 minuts. La traurem i reservarem. Mentrestant, a la mateixa paella on havíem segellat la carn, afegirem un raig d’oli d’oliva i uns alls tallats a làmines, uns cirerols (tomàquets Cherry), que tallarem pel mig i una mica de julivert. Deixarem coure uns minuts. A part prepararem unes mongetes tendres escaldades durant 4 minuts. Perquè es coguin fàcilment, és bo tallar-les ben fines (jo ho faig amb una maquineta, que podeu comprar a la ferreteria Masip (4€), especial per això). Talleu la carn i afegiu les verdures. Bon profit!