PATATES HASSELBACK (a l’allioli)

PATATES HASSELBACK (a l’allioli)

Ingredients

• 4 patates (1 per comensal)
• 2 cullerades d’allioli
• especies (al gust)
• sal i pebre
• coriandre fresc

Aquestes patates d’origen suec, són les de tota la vida, però amb un toc especial. Es tallen en làmines fines sense arribar al final, com si fos un acordió. Un cop tallades, es posen en una safata per anar forn, i es pinten suaument amb allioli cadascuna de les làmines, tractant de conservar l’acordió. S’hi escampen espècies (pot ser orenga, herbes provençals o la barreja que vulguem). S’hi posa sal i pebre al gust i s’enforna uns 40 minuts, segons la mida de la patata. S’han de servir calents amb coriandre o julivert picat fresc.

Es poden servir de primer plat, acompanyades d’un “mojo”, salsa
o guacamole per exemple; o bé com a guarnició de carn o peix. Tenen una textura espectacular, cruixents per fora i tendres i saboroses per dins, a més que queden súper vistoses.