LA NIT DELS SETS

LA NIT DELS SETS

**********CADUCAT**********

 

DIMARTS 12 FEBRER  | 20:00 | CAN PASQUAL | ESPARREGUERA

 

Com cada any, des de 1995, els membres de setsetset associació cultural, fem nominació d’entitats, activitats i personatges que han estat rellevants a les pàgines de la nostra revista durant el passat any 2018. Un petit reconeixement a aquelles persones que contribueixen a potenciar Esparreguera i a “fer poble”

Finalment el 12 de febrer, dia de l’aniversari de la revista, fem entrega del SET al Personatge, SET a l’Entitat, SET a l’Activitat i SET a la Trajectòria.

Valguin aquestes nominacions com a reconeixement a la seva dedicació i estima i haver-ho compartir amb la ciutadania. Serà a La Nit dels Sets quan finalment podrem conèixer els guanyadors.

 

SET AL PERSONATGE

JOAN ROMEU
Costa trobar una persona que hagi tingut tanta influència en un club esportiu a la nostra vila com Joan Romeu. I és que parlar de Joan Romeu vol dir parlar de tennis taula, parlar d’esport, de dedicació, de compromís i de sacrifici.

Enguany el Club de Tennis Taula d’Esparreguera celebra 50 anys d’història i aquest entrenador n’ha format part des de la seva fundació. Més de 40 anys al capdavant del club, entrenant les seves joves promeses i sent la cara visible d’una de les entitats esportives més exitoses de la vila.

 

JOAN FUSALBA
Amb només 10 anys s’ha proclamat aquest 2018 doble campió del món de biketrial en la seva categoria. Va ser a Lazzate a Itàlia, en el marc dels Mundials de la Joventut que organitza la Unió Ciclista Internacional.

Val a dir que el seu palmarès és més extens, ja que des de ben petit va començar a competir sobre les dues rodes. Campió de Catalunya, Campió d’Espanya, Campió del món, aquest esportista esparreguerí sembla no tenir sostre i no deixa de sorprendre’ns amb els seus èxits.

 

MARIA ROVIRA
La Maria Rovira és la matriarca d’una família que, durant anys i panys, ha estat (i encara l’és) l’ànima de les Caramelles de La Passió d’Esparreguera. El que aparentment va començar com una ajudantia del Mestre Borràs, autor de la música d’aquesta festivitat, s’ha convertit en una organització total.

La Setmana Santa no seria el mateix sense el camionet de les Caramelles rondant amunt i avall, endollant el seu teclat elèctric i cantant per la vila. Amb el seu espòs, Miquel Altadill, i els seus fills, Miquel i Maria, ja són un clàssic per Setmana Santa. Fins i tot tenen un càntic popular en honor seu: «Faaamília Altadill, Altadill, Altadill!». Si bé hi ha molts altres col·laboradors, aquesta família en són l’indiscutible pal de paller.

 

SET A L’ACTIVITAT 

CONCURS DE TEATRE JOSEP BORRÀS
Fa 9 anys el grup de teatre del Patronat Parroquial, El Coverol, després de guanyar un premi en un concurs, es va platejar la possibilitat d’aconseguir que Esparreguera també tingués un concurs de teatre amateur, ja que la nostra població ha tingut des de sempre una gran dedicació a aquesta modalitat de teatre.

La iniciativa va rebre el suport de la Parròquia, de l’Ajuntament, de comerços i entitats i de molts col·laboradors entossudits a tirar endavant aquesta iniciativa.
Amb aquests nou anys l’activitat no ha deixat de créixer en interès, ja que les companyies acostumen a tenir molta qualitat gràcies a la tasca de les moltes persones que treballen tot l’any per convocar, seleccionar i gestionar tot el que hi ha darrere l’organització del concurs.
Un concurs de teatre que ha esdevingut una festa a la vista de l’acceptació que té aquesta activitat.

 

FESTA MAJOR DE LA FEDE
La Festa Major d’Esparreguera s’ha consolidat com una de les més esperades del Montserratí amb assistents de tots els pobles de la zona. La Cercavila, balls i danses, concerts i l’aviram són alguns dels protagonistes de quatre dies d’intensitat cultural i sovint, reivindicativa.

La FEDE, que enguany celebra 10 anys, ha donat un impuls importantíssim a la festa convertint-la en una celebració molt nostrada i amb un protagonisme de la cultura catalana ben notori.

 

MOSTRA DE CINEMA FEMINISTA

Una iniciativa impulsada per membres de la CUP Esparreguera, que han decidit realitzar la Primera Mostra de Cinema Feminista d’Esparreguera promoguda pel Casal Les Canyes, amb la col·laboració de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Una mostra que va permetre veure una desena de curts realitzats per dones i que reflexionen sobre la dona i el seu paper en la societat.

 

SET A L’ENTITAT

AGRUPACIÓ SANT ANTONI
L’Agrupació de Sant Antoni Abat és l’encarregada d’organitzar la tradicional Festa dels Tres Tombs a Esparreguera. Això vol dir convocar les colles i genets participants any rere any i oferint-los, com no podia ser d’una altra manera, un magnífic esmorzar de forquilla i ganivet.

Trobar un col·lectiu que faci d’abanderat, contactar amb hípiques i ramaders perquè participin i assegurar-se que entre tant bestiar tot funcioni bé, són només algunes de les feines que comencen quan acaba l’últim tomb i que han portat a terme durant una pila d’anys.

 

ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DEL PATRIMONI DE LA COLÒNIA SEDÓ I EL SEU ENTORN
Pocs barris de la vila han tingut tanta vitalitat com la que va tenir la Colònia Sedó en l’època dels nostres avis i àvies. Una de les entitats que lluita per mantenir viva la flama i el record de la Colònia és l’Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn.

Tal i com diu el seu nom, la seva principal reivindicació és la de preservació del patrimoni del barri. Rescatar la Colònia de l’oblit i divulgar-ne la seva història amb iniciatives lligades al seu museu.

 

CLUB DE GIMNÀSTICA ESPARREGUERA
No seria just nominar el Club de Gimnàstica d’Esparreguera només pels èxits obtinguts l’any 2018, i és que ja fa molts anys que les seves gimnastes acumulen èxits. A banda d’una gran funció esportiva, el club també té una gran vessant social on hi participen famílies, monitors i evidentment atletes.

No podem oblidar que el Club també ha servit de trampolí per a diferent gimnastes esparreguerines que més endavant han entrenat al Centre d’Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat i han competit a l’estranger. De fet, el Club de Gimnàstica d’Esparreguera té un palmarès considerable, però des de la vila no sempre s’ha valorat suficient.

 

L’entrega de premis tindrà lloc el 12 de febrer, el dia de Santa Eulàlia a les vuit del vespre a Can Pasqual. Hi esteu tots convidats!

 

Org. Setsetset