Netejar de manera ecològica

Netejar de manera ecològica

Reflexions per utilitzar menys productes tòxics i alternatives naturals. Productes que tenim a casa i que ens poden ser útils per la higiene domèstica.

EL VINAGRE. Té moltes altres funcions, a banda d’utilitzar-lo com a producte alimentari, en amanides, escabetx, per a macerar verdures i fer envinagrats com els seitons, etc.

Vinagre, llimona, sabó de Marsella, bicarbonat… és l’únic que necessites per a netejar la llar

Per exemple, el podem fer servir per a la higiene domèstica com a netejador general. Qualsevol que tingueu a casa pot servir. Personalment, m’agrada el vinagre de poma. La forta olor que té, desapareix en eixugar-se, però, si així i tot, us molesta, el podeu deixar en maceració durant uns dies amb la pell que anem guardant de cítrics. Després ho colem, i llestos. O bé, també hi podem afegir unes gotes d’oli essencial amb l’aroma que més t’agradi.

Agafem el vinagre i l’aigua a parts iguals i, si voleu, les gotes d’olis essencials (de 15 a 20 gotes per cada mig litre de producte). Ho barregem tot, ho posem a un esprai i ja podem netejar.

També podem utilitzar-lo com a suavitzant per la roba. Molt senzill. En posem tres cullerades al calaix del suavitzant de la rentadora, i ja està. Quan la roba s’eixuga, no fa cap olor.

També va molt bé per esbaldir els cabells després de nets, amb unes gotes n’hi ha prou.

Un consell per fer-hi reflexió: per no malgastar sabó, electricitat, aigua… en posar la rentadora, hauríem de valorar si realment val la pena, no cal rentar la roba cada dia si no l’hem embrutada. No posem la rentadora en marxa si no està ben plena. Separem la roba blanca de la de color i pensem si en tenen prou amb un rentat i esbaldit ràpid. No sempre cal rentar al màxim.

Núria Bergé