Maleïda 1882

Maleïda 1882

**********CADUCAT**********

 

DIJOUS 24 OCTUBRE | 20:30 | PATRONAT PARROQUIAL | ESPARREGUERA

 

“Maleïda 1882”, és un projecte documental basat en el llibre sobre l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, escrit per en Bernat Gasull i Roig, i editat per Verdaguer Edicions.

La pel·lícula documental dirigida per Albert Naudin, collbatoní, i produïda per FilmeXplora recorre l’itinerari cap al cim de l’Aneto, i d’aquesta manera, passa a passa, descobreix molts dels misteris i enigmes que amaga aquesta història extraordinària. L’estiu de 1882 i el següent, Jacint Verdaguer va resseguir el Pirineu, a peu i de cap a cap. Estava començant  a escriure el que seria un dels seus millors poemes: “Canigó”. Una gran gesta de la nostra història pirinenca. La primera gran travessa d’alta muntanya fins al cim de l’Aneto protagonitzada per un català.​ I és que Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, que va convertir la muntanya en escenari literari per a explicar la història fundacional del seu país.

El poeta serà interpretat en diferents moments de la seva vida, des de la infantesa fins als darrers anys de la seva vida (interpretat per l’actor Lluís Soler), amb l’objectiu d’entendre i explicar la travessa del 1882. Per altra banda, l’autor del llibre Maleïda, Bernat Gasull és qui, en pròpia persona, ens presenta i explica la història en el nostre temps actual.

Després de la projecció hi haurà un col·loqui amb el director.

 

clubexcursionistaesparreguera.com