LOLA 2019

LOLA 2019
 

FESTIVAL DE TEATRE D’ESPARREGUERA 2019

Tramateatre organitza, des del 2003, el festival de teatre d’Esparreguera, que porta el nom de l’enyorada actriu Lola Lizaran Merlos (1931-2003). El festival no seria possible sense la col·laboració desinteressada de moltíssimes persones i sobretot dels qui col·laboreu fent d’espectadors… totes sou terriblement imprescindibles, grans i petites, sense vosaltres no hi hauria teatre.

RESISTÈNCIA CULTURAL

Al LOLA fa disset anys que resistim.
El primer que va fer en néixer va ser excavar amb les mans un lloc de resistència cultural, una plataforma per a la jove creació, un lloc on poder consolidar les conviccions més fermes, un lloc des d’on connectar amb el públic i crear la pedrera del públic del futur. Som una trinxera cultural, un espai poètic obert on transiten diverses disciplines, on es tramen complicitats, on es dona suport a la creació i la nova dramatúrgia. Som un espai que ens permet deixar de mirar- nos el melic i obrir els ulls al panorama teatral, descobrir noves maneres de fer i de mostrar. Programem risc artístic necessari. Diu Antonio Tarantino que

“si seguim apostant només pel que sabem que funciona amb el nostre públic, la nostra dramatúrgia es veurà privada de la possibilitat real de créixer.”

En aquest camí ens hi trobarem. Perquè tenim a les mans un acte de fe que ens permet persistir i insistir cada any. La cultura és l’estendard de la llibertat, allò que ens fa viure i sobreviure. Al LOLA, més que mai, el defineix la resistència.

Gerard Bidegain
direcció artística del Festival.

HAI, LA PESCADORA DE SOMNIS

DIUMENGE 3 OCT /_Patronat 19:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

En un vaixell de cartó, HAI, la pescadora de somnis, inicia la seva aventura per l’oceà de la imaginació. HAI convida al públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment… Intèrprets Joana Rheingantz Autoria Joana Rheingantz i Miquel Crespi Direcció Miquel Crespi Cia. Giramagic

Espectacle organitzat amb la col·laboració de la Xarxa d’Espectacles d’Esparreguera

ELS ESPIGOLADORS I L’ESPIGOLADORA — Agnès Varda

DIVENDRES 11 OCT /_Teatret 20:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Cicle de cinema en homenatge a Agnès Varda. Recorrent França, Agnès, s’ha trobat amb espigoladors, recol·lectors, gent que recullen productes rebutjats per uns altres. A la seva manera, l’Àgnès és també una espècie d’espigoladora que selecciona i recull imatges aquí i allà.

Amb col·laboració amb Amics de Can Serrat – El Bruc i el Casal les Canyes d’Esparreguera.

ÀRIES DE RESERVAT

DIUMENGE 13 OCT /_Patronat 19:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Una soprano coloratura i la seva pianista han estat contractades per a un concert privat molt especial de cap d’any ones veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el típic repertori dels concerts de cap d’any: des d’opereta alemanya i arranjaments vocals de valsos vienesos, fins a l’irremeiable marxa Radetzky.

Dramatúrgia i direcció Marc Rosich
Intèrprets Elena Martinell i Glòria Garcés
Coreografies i moviment Roberto G Alonso

VISAGE VILLAGES — Agnès Varda

DIVENDRES 18 OCT /_Teatret 20:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Cicle de cinema en homenatge a Agnès Varda. Col·laboració entre la veterana directora Agnès Varda i l’artista gràfic urbà i fotògraf JR (Jean René), un jove francès conegut per les seves impactants obres visuals que consisteixen en enormes intervencions gràfiques en carrers i teulades de diverses ciutats de tot el món.

Activitat realitzada amb la col·laboració d’Amisc de Can Serrat – El Bruc,Obert en Canal i el Casal les Canyes d’Esparreguera

UN TAST DE TOT

DIUMENGE 20 OCT /_Patronat 19:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Una experiència escènica que activa els cinc sentits de l’espectador. Capbussar-se a una selecció de poesia reivindicativa de Pere Quart, tastar els vins 5 Quarteres i emocionar-se i divertir-se amb la música en directe. S’ha dit d’Un ast de tot que han estat capaços de ressuscitar al poeta Joan Oliver. Que no us ho expliquin!

Selecció, direcció i dramatúrgia Gerard Bidegain
Proposta enològica Adrià Garriga (5 Quarteres)
Direcció musical i piano Alicia Daufí
Baríton Jordi Clos
Soprano Laia Vidal
Actor Gerard Bidegain
Producció Cia LoPereBufa

VA COM VA

DIUMENGE 27 OCT /_Patronat 20:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Una història que es desenvolupa a través de l’estreta relació entre una àvia i la seva néta, Una experiència vivencial que proposa l’assumpció d‘un llegat que avui, més que mai, ens cal cuidar i, encara més, vindicar enmig d‘un món que camina aliè als ritmes de la terra que ens va veure nàixer.

Creació col·lectiva Monfort, Berenguer i Mulet
Direcció David Maqueda
Intèrprets Marina Mulet i Anna Berenguer
Guitarrista i cantant Sandra Monfort

MINETTI, un retrat de l‘artista vell

1.2.3 . 7.8.9.10 NOV /_Teatret _21:00_dg 19:00 /_ESPARREGUERA /_ Festival Lola 2019

Minetti és un actor gran, gastat pel pas del temps i el pes de la vida. Ha tornat a un hotel que freqüentava. L’edifici ha envellit lentament com ell i la societat també. Espera una cita amb el director teatral de Flensburg que la citat. Durant l’espera conversa incansablement amb Virgínia, una dama que beu i fuma. És troba davant d’un moment solemne de la seva existència i li fa confidències sobre l’art i la vida en un món corrupte i putrefacte.

Original de Thomas Bernhard
Direcció Joan Castells
Intèrprets Ernest Leon (la resta a concretar)
Producció Tramateatre

Entrades i abonaments a la venda a partir del 14 de setembre
tramateatre@gmail.com
618.313.899

 

www.lolafestival.cat