JUDES TRAÏT A L’ESCENARI JOAN BROSSA

JUDES TRAÏT A L’ESCENARI JOAN BROSSA

**********CADUCAT**********

 

DE L’11 AL 28 D’ABRIL | ESCENARI JOAN BROSSA | BARCELONA

 

El pròxim dijous 11 d’abril a les 20 h estrena a l’Escenari Joan Brossa de Barcelona l’espectacle “Judes traït”, obra del dramaturg i director teatral esparreguerí Gerard Bidegain, que podrem veure en cartell fins al 28 d’abril, durant tres setmanes.

El monòleg, protagonitzat per l’actor David de Julio, tracta sobre el personatge de Judes Iscariot i la seva vinculació en la trama evangèlica, això sí, des d’un punt de vista completament diferent. Si heu vingut a buscar un Judes Iscariot clàssic, no el trobareu. Judes traït sorgeix de l’argument mític dels evangelis i el transforma, partint de la revoltacontra els patrons establerts.”, exposa l’autor i també director, referint-se a la seva proposta teatral.

El muntatge es caracteritza per un potent treball actoral, on el text -d’estil contemporani i amb una càrrega poètica important- i el moviment s’entrellacen en una simbiosi dinàmica. Per a poder treballar corporalment el personatge, Bidegain té com a ajudant de moviment a la coreògrafa Aixa Guerra, qui, juntament amb Alba Hinojosa (ajudant de direcció), Rafa Haro (escenògraf) i d’altres membres en diferents disciplines, conformen l’equip artístic de l’obra. L’espectacle és una producció del Festival LOLA i va ser estrenat al Teatret d’Esparreguera el 3 de novembre de 2017. Per altra banda, el text va sorgir del Treball Final de Carrera de dramatúrgia de l’ESAD-Institut del Teatre de Gerard Bidegain, tutoritzat pel poeta Josep Pedrals i qualificat amb Matrícula d’Honor pel tribunal avaluador.