GONG

GONG

DISSABTE 27 I DIUMENGE 28 | COVES DEL SALNITRE | COLLBATÓ

 

DISSABTE, 27 DE JULIOL 21:00
A LES COVES

HORITZONS ESFÈRICS
JOSEP MANEL VEGA

Paisatges sonors amb guitarra, percussions i dansa.

És un viatge musical a través del seu darrer treball Improvisant pel món. Ens trasllada a paratges on l’harmonia esdevé imatge sonora d’un estat de pau, de fusió amb el paisatge, de transmutació de l’espai en energia, tal com passa dins les coves.

Això succeeix gràcies a les amples ressonàncies de la guitarra de Josep Manel Vega i els delicats batecs de la percussió d’Ernest Martínez, que ens impregnen amb panoràmiques del nostre espai i el nostre ésser.

El concert, en un ambient íntim i envoltant, consta d’una única peça sense intermedis, com un reposat passeig per la cova travessant les diverses sales i espais, en continuïtat, sense interrupcions, sense canvis sobtats de ritme o temàtica, talment com paraules que van teixint un suau discurs continu en temps real i creen una màgia única a cada moment.

 

DISSABTE, 27 DE JULIOL 23:00
LA TERRASSA DEL GONG

ORA PRO NOBIS
TARTA RELENA

Tarta Relena és un original duo de veus que canta a capella, és a dir, sense acompanyament d’instruments. Està format per Marta Torrella i Helena Ros.
Ora pro nobis és el primer treball d’aquesta formació, un recull de cants i harmonies de les illes del Mediterrani que ens passeja per Creta, Grècia, Còrsega, Menorca, Mallorca… del qual la nostra terrassa del Festival Gong esdevindrà receptacle.

 

 

 

DIUMENGE, 28 DE JULIOL 21:00
A LES COVES

NIGUN
IRIS AZQUINEZER & RAVID GOLDSCHMIDT

Concert de Violoncel i handpan

Iris Azquinezer (violoncel) i Ravid Goldschmidt (handpan)

Nigun és un maridatge musical entre un instrument clàssic com el violoncel i un instrument modern com el handpan. Una mescla de metall i corda, una mixtura de melodia i ritme amb el qual Iris i Ravid, dos intèrprets de destacada trajectòria, posaran en ressonància la sala de la Catedral de les coves i a nosaltres a l’interior de la muntanya de Montserrat.

Nigun significa melodia en hebreu, deriva del verb fer música i dins del judaisme hassídic es va desenvolupar per a reflectir el goig místic de l’oració intensa.
La música modal del handpan ens transporta a un lloc d’escolta de l’univers de les esferes, amb el suport del violoncel, que per la seva tessitura i color reflecteix la veu i el sentir humà.

Els artistes combinaran obres d’instrument sol amb improvisacions amb els dos instruments, creant un Nigunúnic a cada moment i deixant espai per al silenci i el canvi.

 

 

 

DIUMENGE, 28 DE JULIOL 23:00
LA TERRASSA DEL GONG

MA
CARME NALINI

Ma, la síl·laba sagrada de la mare, de la lluna,  de la deessa. En moltes cultures, i diverses llengües totes canten i diuen MA. És una paraula llavor, una síl·laba petita i rodona, que conté l’essència de la vida. “Ma” és un anell que la Carme Nalini es posa a la mà, un seguit de mantres de deesses, de cançons que canta en sànscrit, en llatí, en català,  amb tot el seu cor, amb la veu connectada a la sagrada vida femenina, amb el desig d’emocionar i obrir la possibilitat del cant col·lectiu. MA ens connecta amb el germen de la creació, el poder femení, recordant amb els seus cants a tots els homes i dones que durant generacions han invocat aquesta força matriu d’amor.

 

 

HAPPY FOODS ECO FRIENDLY, guanyador del programa de TV3 “Joc de cartes”

Aquest any, una experiència gastronòmica de primera qualitat! serà com un concert més!

Un any més, la Terrassa del Gong estarà a la disposició del públic. Un escenari on tan abans com després del concerts es podrà descansar còmodament compartint amb els amics una de les taules de la terrassa i tastar una excel•lent varietat de refrescos i productes gastronòmics naturals, mentre es gaudeix de l’aire fresc del capvespre, unes vistes espectaculars que arriben fins al mar i l’escolta d’una música suau.

 

 

 

Més informació:
www.gong.cat