galetes d’ametlles i dàtils

galetes d’ametlles i dàtils

CUINA DE CONFINAMENT. No és que m’hagi tornat vegana o vegetariana, però vaig estar tres anys fent una dieta sense sucres refinats, ni farines, ni lactis… i és llavors que vaig aprendre a fer aquestes galetes per poder donar-me un capritx de tant en tant. La veritat és que des de llavors no he deixat de fer-les, no només perquè m’agraden a mi, sinó perquè agraden a tothom qui les prova i són tan fàcils de fer que val la pena.

galetes d’ametlles i dàtils farcides amb condonyat
  • Ingredients
  • 200 g dàtils
  • 200 g ametlles, si voleu les podeu comprar mòltes
  • una tasseta de llet de nous o de coco
  • melmelada
  • codonyat
  • xocolata negra desfeta, per folrar

Barrejarem en un recipient per moldre, tipus termomix, o braç de batre, batedora… les ametlles, els dàtils als quals els hi haurem tret el pinyol, i la tasseta de llet de coco (o de nous), ho moldrem tot plegat fins que us quedi una massa. Anirem fent boletes com si féssiu mandonguilles. Nosaltres n’hem fet unes amb melmelada, aixafant una bola i fent amb el dit una mica de cavitat per posar-hi la melmelada. Les altres les hem folrat amb la xocolata negra desfeta ben calenta, un cop untades les poseu al refrigerador. N’hem fet unes altres posant una miqueta de codonyat al centre. Es poden menjar de seguida però també les podeu guardar perquè aquesta massa no es fa malbé fàcilment. Poseu a la nevera, tapades i us recomano no posar la melmelada fins al moment de servir. Us he dit que jo les feia quan no podia prendre sucres refinats; em feia la melmelada batent la fruita fresca en el meu cas maduixes amb xia i la deixava reposar durant una bona estona, és com menjar maduixes amb una textura de gelatina. Delicioses! Us animo a provar-les.