ESPAGUETIS AMB SOBRASSADA

ESPAGUETIS AMB SOBRASSADA

Ingredients:

• espaguetis frescos
• ceba
• sobrassada menorquina
• ‘passata’ (la part més carnosa del tomàquet triturada)
• olives negres
• tàperes
• sal i oli d’oliva
• formatge de Maó (opcional)

Posarem a bullir els espaguetis en abundant aigua (un litre per 100 g de pasta) i sal. En el cas de la pasta fresca amb uns 4 minuts n’hi ha prou. A part en una paella fregirem la ceba tallada petita, així que aquesta estigui tova afegirem la sobrassada, jo hi he posat tres cullerades soperes, la deixarem desfer i afegirem tres cullerades de ‘passata’ (la trobareu autèntica al Racó Gustós) un grapat de tàperes i unes olives negres (li he tret el pinyol). Després d’un parell de voltes afegirem els espaguetis, no llancem l’aigua perquè en podem posar una mica a la paella així el midó que ha desprès la pasta farà el plat més melós i l’aigua salada li potenciarà el gust. Podem posar-li una mica de formatge de Maó per sobre i el plat queda més menorquí, menorquí, que no mallorquí, perquè la sobrassada meva també és de Menorca, avantatges de tenir una germana allà.

Ja em direu que us ha semblat!

ESPAVILA A LA CUINA
cuinar com la mare