Cuidadors de la nostra gent

Cuidadors de la nostra gent

Ferran Nieto Paulo

Cada dia a les 20:00 sortim al balcó a aplaudir a totes aquelles persones que estan treballant per nosaltres, a moltes les coneixem, a d’altres, ni ens imaginem que estan fent. N’hi ha moltes que treballen en llocs que avui poden esdevenir un caos si no fos per la seva professionalitat i compromís. Algunes d’elles són les que estant a càrrec de les persones en residències i centres tutelats

És el cas de Ferran (excompany a l’Espavila) treballa a una llar-residència, o pis tutelat, allà atenen persones amb problemes de salut mental i diversitat funcional, fan acompanyament i suport a les seves tasques en el dia a dia. El tema però canvia molt en la situació actual per la qual estem passant, els residents, que habitualment estan durant el matí en els seus respectius tallers ocupacionals, ara, han de romandre tancats al centre. Això fa augmentar les hores de treball en tasques diàries i també el del personal educatiu, ja que han d’estar presents durant tot el dia. Considerant que són persones que els costa gestionar certs moments de crisi per les seves patologies, ara que no poden sortir, tot és molt més complicat per a tots.

A més a més, s’afegeix la complicació de tenir alguns casos que mostren símptomes de febre i tos i alguns residents confinats a habitacions per evitar possibles contagis, ja que hi ha persones vulnerables.


El centre està a Martorell i hi treballen, entre d’altres, 4 esparreguerins, el Ferran, l’Andrea i la Lucero (la quarta vol mantenir l’anonimat). A tots ells moltes gràcies per vetllar, amb tendresa i professionalitat, per la nostra gent.