Confinament i Dansa

Confinament i Dansa

Les propostes que faig en primer lloc sorgeixen del teleTreBALL que estem fent amb l’escola de música i dansa d’Esparreguera. Jo tinc grups de dansa creativa i contemporània i els proposo unes petites tasques setmanals que consisteixen en un exercici tècnic, un creatiu i un per acabar que pot ser estiraments o relaxació.

Per fer les propostes més atractives i per donar positivisme a la situació de separació i distància se’m va acudir anomenar a les propostes i al temps de compartir des de casa, ConfianSa’t, fent una suma de les paraules Confinament i Dansa i donant-li el ressò de Confiança.

I bé, d’aquí de seguida també vaig pensar amb les persones que han fet amb mi classes en altres èpoques, persones que ja són amistats que estimo molt per lo compartit i amb qui també volia fer arribar moviment, dansa, connexió en aquests dies de confinament.

I ja posats a fer que arribi a tothom que ho desitgi. Quin goig poder oferir benestar i connexió en aquests dies que no es pot sortir de casa i trobar-te per compartir dansa i tot el que aquesta disciplina ens ofereix. Cos, ment i ànima al servei de la connexió amb un/a mateixa i la creativitat que ens dóna lleugeresa i positivisme en aquests dies tan estranys.

A part de les meves propostes des del departament de dansa s’en fan de totes les altres disciplines, clàssic i dansa espanyola. I també fem propostes conjuntes per muntar balls amb diferents pautes que després poden compartir amb les companyes i companys en una plataforma privada. A més a més de les trobades presencials telemàticament que són sobretot per parlar de com estan i com els va la pràctica de la dansa a casa. Treballant amb el cos no ens arrisquem a que agafin males postures o hàbits i treBallem molt sobre la tècnica ja treballada anteriorment. Principalment posem el focus a seguir viu el contacte proper que afavoreix la dansa i que les ajudarà a viure aquestes setmanes a casa amb més vitalitat.

També m’he plantejat fer propostes de moviment amb relació als 5 elements, dansa a la natura confinada però encara no he trobat el temps, per ara aprenent a fer teleTreBALL que és tota una novetat! Sempre es treu profit de tota situació, agradi aquesta menys o més.

Laia Minguillon