Amb les mans a la massa cada dia per nosaltres

Amb les mans a la massa cada dia per nosaltres

Joan Borràs Vivó

Hi ha un munt de professionals que, malgrat el confinament obligat per a tothom, treballen cada dia per a poder-nos abastir de les necessitats bàsiques: pagesia, ramaderia, pesca, farmàcies, transport, botigues d’alimentació, forns de pa…


I de forners parlem, gairebé estava escrit, el Joan és fill d’una família de cinc generacions de forners, ha decidit seguir amb la tradició familiar i millorar o modernitzar amb la diversitat de productes que ofereix. Des de petit ha vist i ha potinejat en el forn, amb l’avi i el pare, però per tal d’aprendre més s’ha format a l’Escola de Forners de Barcelona. Cada dia mentre nosaltres dormim al forn preparen el pa, prou per abastir-nos, de diferents farines: espelta, sègol, fajol… de diferents sabors: amb cereals, amb nous, amb xocolata… diferents productes: les coques, les humils com la d’oli de l’avi Juanito, la de sucre, la de vidre, la de forner amb aquell punt d’anís, la de Montserrat, però també la de llardons, o la de crema, o la de xocolata… els panets per als entrepans, els llanguets, les flautes d’olives, el pa quadrat (a l’antiga –diuen) que totes les llesques tenen la mateixa mida i el de pagès. A la fi PA, basic en l’alimentació, saludable i enriquidor. El Joan i la seva família treballen perquè a nosaltres no ens falti el pa nostre de cada dia.

instagram: @fornborras