VERDURES MEDITERRÀNIA

VERDURES MEDITERRÀNIA

Ingredients

• 1 albergínia
• 1 dent d’all
• 1⁄2 pebrot vermell
• 1⁄2 pebrot verd
• 2 patates vermelles
• 1 ceba
• 5 tomàquets cirerols
• 2 pastanagues
• 1⁄4 de carabassa
• 1 carabassó
• olives negres i tàperes
• llorer i alfàbrega
•1 llimona
• oli d’oliva verge extra

 

Posem les albergínies tallades amb sal, en un colador, i deixem que escorri el líquid que és el que fa amarg les albergínies (uns 20’ després esbandim bé per a retirar l’excés de sal).

Mentrestant, tallem la resta de les verdures a trossos. Posem oli en una paella o en el meu cas a l’olla de pressió. Sofregim les patates, la carabassa, l’albergínia 3’. Després afegim els pebrots, la ceba, l’all, el carabassó, uns altres 3’. Empolsem amb alfàbrega picada, posem la llimona tallada a grills amb pell i tot, les olives, els cirerols, el llorer i les tàperes, sal i pebre.

Cuinem 6 minuts en olla de pressió o 15 en olla normal. Els aromes i sabors que desprèn aquest plat, transporten a la vora de la mar mediterrània. Jo ho acompanyo amb una mica d’arròs basmati integral al vapor! Delicious! Ideal també per fer amb couscous.

Enjoy!