REVISTA MARÇ 2019

REVISTA MARÇ 2019

Telons amunt!

 

Les nits són fredes, però, cap al migdia, el sol ens empeny a treure’ns els abrics i les bufandes. Els ametllers ja comencen a mostrar la seva flor, arraconant a poc a poc l’hivern. Ja ho diu la dita: «Març marcedor, nit freda i dia amb calor.» És a dir, alerta amb els constipats. Persèfone torna a la terra amb sa mare Demèter i abandona el seu espòs Hades a l’inframón. Entrem a la primavera!

La vella Quaresma ens fa un crit des de la cantonada, amb les seves nombroses cames a punt i incitant-nos a no menjar carn. Podem fer veure que no la sentim o secundar-la sens recel… També podem celebrar el dia del Pare, fer-nos els irlandesos i celebrar Saint Patrick’s Day o romanitzar-nos i commemorar els idus de Març i l’assassinat de Juli Cèsar.

N’hi ha per a tothom! A més, el 8 de març servirà per a reivindicar els drets de les dones, sense les quals el món ja faria anys que se n’hauria anat en orris.

Amb el mes de març comença també la temporada de Passions, que podrem veure a Esparreguera (enguany el Teatre de La Passió d’Esparreguera celebra el seu cinquantè aniversari!) i a la veïna Olesa de Montserrat, cadascuna amb el seu estil i manera de fer, però amb les mateixes ganes de preservar una de les tradicions més arrelades del Montserratí.

Diuen que hi ha un moment de l’obra en què el Sanedrí busca els delictes de sedició i rebel·lió a cada paraula del seu reu.

Per Gerard Bidegain

 

Aquí us deixem la revista: