Porc estofat amb carxofes

Porc estofat amb carxofes

Ingredients
• carn magra de porc
• porro
• alls tendres
• un parell de tomacons
• una carxofa per cap
• una copa de conyac
• unes gotes d’anís
• oli, sal i pebre

 

Segellarem la carn magra, tallada a daus, en l’oli roent en la mateixa cassola que ho courem després. Un cop saltats hi posarem sal, pebre i la copa de conyac.

Deixarem que evapori una mica el conyac i tot seguit afegirem el porro, els alls i els tomacons, tot tallat ben petit afegirem una mica d’aigua si cal per a mig cobrir tot el guisat. Deixarem que faci xup-xup durant mitja hora a foc ben lent. En aquest punt afegirem les carxofes tallades pel mig, remenarem perquè es remullin bé amb el suquet que comença a ser melós. Deixarem coure encara uns 20 minuts més amb la cassola tapada.

Destaparem la cassola i afegirem aleshores unes gotes d’anís, li va molt bé, deixarem coure uns 5 minuts més amb el foc una mica més viu i la cassola destapa perquè redueixi els sucs.

Un plat molt senzill de fer, saborós i la carn queda deliciosa. Bé no sé què és millor si la carn o les carxofes.

Aprofitem que si fa tan bo, aviat s’acabaran. Però no us amoïneu, el mateix plat el podem fer amb unes pastanagues ben tendres.