PA ÀRAB SENSE LLEVAT

PA ÀRAB SENSE LLEVAT

VEGAN & GLUTEN FREE

 

Ingredients
• 1 tassa de farina de sarraí
• 1 tassa de farina d’arròs integral
• ½ tassa de fècula de blat de moro
• ½ tassa de farina d’avena sense gluten
• 1 C/S de llavors de lli triturades
• 1 C/S AOVE
• 1 mica de sal
• 1 tassa d’aigua tèbia

 

Barrejo totes les farines i afegeixo la cullerada d’AOVE i la sal. De mica en mica afegeixo l’aigua tèbia, fins que queda una massa suau, que no s’enganxa a les mans. Com no porta gluten, no fa falta pastar massa, però sí que la deixo descansar uns 20 minuts, perquè s’hidratin les farines.

Després faig boletes i les estiro, amb una fusta de pastisser, per fer unes formes d’uns 15 cm de diàmetre. Mentrestant escalfo el forn a 140ºC. Poso les coques en una safata d’enfornar, coberta amb paper vegetal, també es poden untar amb un pinzell i una mica d’oli d’oliva.

Deixo coure durant 10 o 15 minuts fins que estan daurades… I a gaudir!

 

VARIANT PER A FER CRACKERS:
La massa és exactament la mateixa, però a l’hora de fer les boles les faig més petites i les estiro molt primes (gairebé d’un mil·límetre, just perquè no es trenquin) faig formes d’uns 5 cm de diàmetre. Les enforno i les espolso amb herbes provençals. Queden fantàstiques per a sucar o menjar amb paté.