COCA DE L’ANNA

COCA DE L’ANNA

Ingredients
• 1 tassa de nata de coco (crema de coco, més espessa que la llet de coco)
• ½ tassa d’oli d’oliva suau
• 3 ous
• 1 tassa de farina de civada sense gluten
• 1 ½ tassa de farina de sarraí
• ½ tassa de midó de mandioca o tapioca o midó de blat de moro (maicena)
• 1 sobre de llevat sense gluten (tipus Royal)
• 3 C/ soperes de sucre de coco o 8 dàtils Modjul hidratats i picats
• Llavors de vainilla, ratlladura de llima o taronja al gust
• ¾ tassa de cacau pur bio
• 1 polsim de sal per a realçar el sabor de la xocolata
• 1 tassa aigua calenta

 

Preescalfarem el forn 180°C amb foc a dalt i a baix. Deixatarem les clares fins que estiguin ben espumoses. També ho farem amb els rovells, fins que quedi cremós, tot seguit incorporarem la nata, l’oli, la pasta de dàtils o sucre de coco, la ratlladura de llima o taronja, la vainilla, etc.

Després incorporarem lentament les clares amb moviments envoltants, perquè no es trenquin les bombolles. És el moment d’afegir les farines, millor si les passem per un sedàs, a poc a poc i suaument… i finalment el cacau, alternant, una mica de cacau amb un raig d’aigua calenta, això fa que el cacau es fongui com una xocolata i aconseguim una textura més sucosa, en la cocció.

Posarem la barreja en un motlle prèviament untat en oli. Portarem el motlle al forn 180°C durant 40/50 minuts. Estarà llest, quan punxis amb un escuradents i surti sec. Acostumo a fer variants del mateix bescuit, a aquest li he afegit canyella i gingebre en pols, llavors de sèsam torrat, baies de goji, nous de pecan, ametlles filetejades, avellanes, pipes de carabassa i flors comestibles per a decorar. Després decoreu-ho com vulgueu o així, sense més, està boníssim!

A què ja teniu ganes de tastar-lo?